Carpe Diadem

En vanlig människa, i den bemärkelsen att alla är ovanliga, som inte kan sluta skriva. Ord är som garn av vilka jag gärna väver en tjock matta.

torsdag, januari 05, 2006

Amatörcasanovor

Casanovor... Jag fattar inte vad det är med dessa killar som gör att de lyckas få brudar. Det är så himla FÅ som kan ragga med finess, har jag märkt. Närmast till hands som exempel är två killar i ett band jag känner. De är som förvirrade illrar, måste ha, måste ha brudar till vilket pris som helst.

Jag drev med den ene av dem för ett tag sen. Han dök upp på en rockklubb och satt med oss i en halvtimme utan att ställa sig i baren och köra sitt "..jag spelar i ett band"-snack. Mest på skämt sa jag att det verkade som att hans talanger började rosta lite, för var var bruuuuudarna, va -va-va? Minns inte vilka pikar jag kom med riktigt, men de var avsedda att ifrågasätta hans självutnämnda titel som Malmös Casanova.

Till slut visar han mig ivrigt sin mobil.
"Titta! Jag har faktiskt fått ett sms! Från en tjej! Kolla!"
Jag trodde han skämtade. Han hade verkligen tagit illa upp och var nu angelägen om att visa mig att han faktiskt hade en tjej som tänkte på honom och skickade sms till honom. Men snälle lille vännen... Hallååå? :-)) Vad ville han ha? En guldstjärna?

Jag begriper inte riktigt vad det är med honom som tjejer finner attraktivt. Han kör ju det gamla vanliga tugget om att "...din pappa måste ha varit tjuv...blablabla...stjärnor i dina ögon...blablabla...". Vem faen går på SÅNT trams? Tydligen tjejer som inte har så hög standard på sina ragg. Obegripligt.

Jag chattade lite med honom alldeles nyss också. Det hade med bandet att göra, så jag behövde lite information. Killen kan inte ens uttrycka sig i skrift. Jag får en massa "jepp" och "ok" eller "mmm". Jag a-v-s-k-y-r när en kille uttrycker sig som en slö FEMÅRING i skrift! Argggghhh! Kan inte hjälpa det, men jag sätter en mental idiotstämpel på såna killar. Det är oundvikligt.

Killen ovan försökte ragga på min bästa kompis också, tills han kom på att hans "jag är med i ett band"-babbel inte gick hem för fem öre. Hon har ju för fasen träffat minst lika många kända artister som jag i sina dar. Som att hon bryr sig om ännu en, som inte ens kommit nånvart än. Dessutom har han en tendens att underskatta folks intelligens.
Han försöker verkligen med precis alla och läser inte av dem individuellt först, utan kör samma race rakt av. Jag begriper ärligt talat inte vad han får ut av det - och ännu mindre vad brudarna får ut av det.

Det enda jag kan tänka mig är att de ser honom som en manlig hora. Han är lätt att få i säng, de behöver inte anstränga sig. Det står ju "desperat" i pannan på honom (och han tror att det är HAN som är jägaren...). Om de är sugna på lite raj-raj vet de att han är busenkel att få med på noterna. Ingen sport ens. Konstigt att det är tjejerna som beskrivs som "horor" när det faktiskt ofta är precis tvärtom. Killen erbjuder sig på ett silverfat, men tror att det är tjejen som är lätt på foten. Jaja, hur som helst...

Jag har träffat på Casanovor överallt under de åren jag var ute i krogsvängen. Inte en enda av dem hade någon som helst klass. En försökte imponera på mig genom att skryta med att han var rik och att han kunde köpa mig vad jag ville. Vad skulle jag med HANS pengar till? Jag vill inte känna mig köpt. Pengar ska jag tjäna själv och om jag inte blir rik, ja då vänjer jag mig vid en livsstil som passar min plånbok. Det är inte mer med det. Han kan ta sin sportbil och Armani-kostym och ragga på nån annan brud, thank you very much.

En annan försökte imponera med att han var kändis och spelade fotboll. Nån känd spelare i MFF tydligen. Än i denna dag minns jag inte vad han hette eller vem han var, men jag minns att hans kompisar stod bakom och skrattade ut honom när han kammade noll med sina raggningsförsök hos mig...

En valsade in på mitt "stammisställe" för en massa år sen och jag minns att jag tappade hakan över hur snygg han var. Till min stora förvåning satte han sig bredvid mig och började prata. "Tack Gud!" var min första tanke. Men säg den lycka som varar. Efter två meningar om något allmänt säger han: "Jaha, och du hade förstås inte tänkt ta av dig kläderna??".
Jag trodde han skojade och sa att nej det tänkte jag verkligen inte. "Nähä. Men du ska veta att 99% av alla tjejer gör det jag ber dem om." Resten var en harang om hur eftertraktad han var och vad han kunde få tjejer att göra. Plötsligt tyckte jag inte ens att han var snygg längre. Det enda jag såg och hörde var "Oink-oink-oink"....

En kille som jag var småkär i informerade om hur många brudar han dragit över, men jag förvånades över hans klumpiga sätt att handskas med tjejer. Vi flörtade lite på den tiden, men han sa på nåt sätt alltid fel saker, vilket en fullfjädrad Casanova inte skulle göra.
När han var ute såg jag honom inte ragga en enda gång, tvärtom försökte han få en av sina kompisar till att fixa tjejer åt honom. Okeeej...? Ändå hade han flera gånger försökt övertyga mig om att han hade legat med maaaaassor med tjejer i sina dar. Hur då? Han visste ju knappt hur man pratade med en..?

Ytterligare exempel? Snyggingen på Slagthuset för många år sen. Minns att jag spanat in honom flera gånger tidigare på andra ställen och tyckt att han var så översnygg att man fick rulla in tungan i munnen och fästa den med en tandpetare så den inte trillade ut igen...

Min kompis kände honom och erbjöd sig att presentera mig för honom - med varningen att han var en tjejtjusare. Jaja, det begrep jag ju. Men grabben var så full av sig själv att han var omöjlig att föra en konversation med. Han var äckligt medveten om sitt utseende och räknade med att inte behöva göra så mycket. Tjejerna kom ändå. Gillade inte hans attityd och även han hamnade på min mentala lista över misslyckade Casanovor.

På nätet finns de överallt också. Jag får mail hela tiden, som är utformade på ungefär samma sätt. Jag är ju så vacker, sensuell, snygg, sexig och intressant, spännande, annorlunda blaha-blaha. Det är så vagt och allmänt hållet att jag VET att de skickar precis samma mail till alla tjejer de får syn på.
Precis som med spam hoppas de få napp någonstans om de bara slänger ut krokar åt alla håll.
Så gör en amatör. Ett proffs skulle åtminstone ha slängt in något som antydde att han läst presentationstexten. Ett proffs skulle få tjejen att känna sig unik och speciell.

Antingen är det jag som är extremt svårflörtad, eller så är alla andra extremt lättflörtade.

Jag gillar inte att bli tagen för en idiot. Den som vinner mitt hjärta behandlar mig med respekt, är verbal och intelligent och har medkänsla för både människor och djur.
Det gäller både "ragga-för-kvällen"-varianten och pojkvänsmaterial (även om jag är upptagen, men hypotetiskt sett).

Vad är det andra tjejer söker? Nån korkad ytlig idiot som kör med "Jag är rik", "Jag är känd", "Jag är snygg"-repliker? Vad ska de med en sån till? Eller är det bara det där enkla - ha för en kväll och dumpa, det handlar om?

Fattar ärligt talat inte, för även om jag hade varit "sugen" så hade en sån där stereotyp Casanova lyckas få mig avtänd på två sekunder. Det är helt enkelt osexigt.

Vad är poängen med dessa killar? Vad vill de? Vad driver dem? Och hur är brudarna funtade?
Fattar ingenting. Behövde bara skriva av mig i vanlig ordning. :)
Är det så att alla tycker detta är självklara saker?
Eller är det jag som är konstig - nu igen??

3 Comments:

At januari 08, 2006 8:07 em, Blogger crrly said...

Nä, jag undrar ofta hur fan världen är funtad när folk bryr sig om så jävla ytliga saker... Suck.

Men ofta går det alldeles för bra för såna där casanovor, det har man ju förstått. Se t ex "Alexandra"-fallet, och där låtsades ju killen ändå bry sig om tjejerna... :-/

 
At januari 08, 2006 8:46 em, Blogger Nefertiti said...

Det sorgliga är att tjejerna verkar ha extremt låga krav och frågan är varför. Deras självbild verkar sämre än sämst, därför faller de för vilken skitsnackande Casanova som helst. Inte klokt ju. Var är självrespekten??

 
At januari 09, 2006 9:13 em, Anonymous Anonym said...

Ja, det är trist att det är så. Jag har också råkat ut för sådana casanovor och man tycker att de är supersnygga och sen upptäcker man att de är idioter och vem kan bli kär i en sån??? Jag har fortfarande inte fattat att det finns tjejer som faller för såna killar, trots att de ofta blir behandlade som skit! Jag hade en sån kille på skolan när jag gick gymnasiet, han var verkligen SNYGG! En kompis till mig kände en tjej som kände denna kille. (hängde du med där ;) ) Han hade varit hos henne tillsammans med andra kompisar och sen helt ur det blå sagt! "Vi blottar henne" Killarna hoppar på henne och sliter av henne tröjan och BH:n Men hon sa att han var ju en helt annan när de var ensamma, då var han världens snällaste...
Jag höll på att smälla AV när jag hörde det!!! Att hon inte sa upp bekantskapen för tid och evighet, jag menar det var ju det MINSTA hon skulle göra!
Tänk att det är ju faktiskt så att det är ju det som är innanför pannbenet som räknas! Skönhet förgås men intelligens består ;) (

 

Skicka en kommentar

<< Home