Carpe Diadem

En vanlig människa, i den bemärkelsen att alla är ovanliga, som inte kan sluta skriva. Ord är som garn av vilka jag gärna väver en tjock matta.

tisdag, november 29, 2005

Soldat mot förkylning

Kände mig som en soldat med en mission idag. Förkylningen var ett faktum när jag vaknade i morse. Svullna bihålor, ont i halsen och lite lagom tung skalle. Å - neeej! Tallin och Judas Priest på torsdag och jag drar på mig nåt så löjligt som en FÖRKYLNING?!
Ånä, här är det ingen som ger sig utan en fajt.

Det blev ett antal c-vitaminer i form av ACOs tuggtabletter. Ett överskott brukar hjälpa immunförsvaret på traven.

Sen tog jag ett antal skedar salvia-honung. Både salvia och honung tar död på bakterier.

Sen drack jag timjan-te. Två muggar med citron och honung. Det är bakteriedödande och slemlösande.

Tog en echinacea-tablett. Tre vitlökskapslar. En apelsin. Två kiwi. Vatten med äppelcidervinäger.
Ångbad med tea tree-olja. Duntofflor och fleecetröja för att hålla mig varm.

Och så ringde jag kursen och sa att jag inte skulle komma idag. Visst, jag är inte dödssjuk, men om jag inte ser till att stoppa infektionen med en gång LÄR jag bli mycket sämre. Något folk borde lära sig. Om jag låter min kropp använda den energin den har till att bekämpa infektionen, blir jag fortare frisk än om jag använder energin till en massa annat.

Sen gick jag ner till thai-restaurangen och valde den starkaste rätten de hade. Med röd curry, chili, ingefära, koriander och en massa andra starka saker. Det var nätt och jämnt att det gick ner - men EFTER det kan man LUGNT säga att det hade rensat rent i bihålorna! Halsen värkte inte längre på samma sätt, mer på det där brännande viset som efter att man ätit något starkt.
Jag tror minsann att svullnaden gick ner också. :)

Drack en iskall Coca-Cola, för även det innehåller bakteriedödande ämnen, plus att kall dryck kan döda vissa bacillusker och lindra halsont.

Smet förbi Konsum, köpte en Extra stark Fishermans Friend. En vitamin-smoothie. En ekologisk apensinjuice. 3 kiwis. 1 bit ingefära. En citron.

Druckit te med pepparmynta, röd solhatt (=echinacea), rosmarin med mera, som också lindrade halsen.

Och glass. Åt nyss glass för att det kalla lindrade.

Nu har jag verkligen fajtats mot den här eländiga förkylningen sen i morse och minsann... tror att det börjar kännas bättre. :) Halsen svider inte lika mycket och huvudet är inte tungt. Alla dessa örtteer har hjälpt till att rensa hela kroppen.

Till imorgon ska och bör jag ha vunnit det här kriget mot förkylningen. En endags-förkylning kan jag stå ut med, men inget långlivat nu när jag s

1 Comments:

At november 30, 2005 7:21 em, Blogger crrly said...

Vad innehåller cocacola för bakteriedödande???Slutet på bloggen fattas ju!

 

Skicka en kommentar

<< Home