Carpe Diadem

En vanlig människa, i den bemärkelsen att alla är ovanliga, som inte kan sluta skriva. Ord är som garn av vilka jag gärna väver en tjock matta.

måndag, augusti 01, 2005

Datorn paj

Min stationära dator tackade för sig förra året. Den har stått oanvänd och ofixad sen dess för att jag inte har haft råd att fixa den. Istället har jag kört på min bärbara. Den dog i helgen.
Jaha.
Nu sitter jag här på min kurs och skriver istället för det är den enda tillgången till dator jag lär ha på ett tag.
Fasen.

Samtidigt var det skönt på nåt vis. Jag var tvungen att omvärdera saker och ting. Vad gör man UTAN dator?
Helgen blev således en mycket social helg. Jag blev ombedd i mycket övertygande ordalag, att bli manager för ett band som jag umgås en del med och som jag samarbetat med musikaliskt också.
De vill ha någon att lita på efter att deras förre manager blåste dem rejält.
Jag bad om lite betänketid. Vill inte ta på mig en massa saker om jag sedan inte har tid eller ork att fullfölja dem.

Men jag hade besök stup i kvarten hemma, och på eftermiddan ringde en annan kompis och ville att jag skulle följa med henne till hundbadet. Ja - ett bad för hundar! Utomhus, precis vid småbåtshamnen. Snacka om att jag befann mig i himmelriket när jag såg den ena lyckliga vovven efter den andra plumsa i med en glädje man bara kan se hos en hund!

På kvällen gick vi till Lilla Torg och satte oss på en uteservering. En ny restaurang har öppnat där. Beställde en sallad och en jordgubbscarpaccio. Medan man satt där och avnjöt gudomligt god mat, öppnade sig himlen och regnet började ÖSA ner! Det blixtrade och dundrade och vinden ven. Men rätt mysigt ändå att sitta där under en stor, fyrkantig parasoll med en gasolvärmare som värme, invirad i en blå flanellfilt. :)

På kvällen drog jag fram gamla inspelade VHS-band medan jag avnjöt några koppar te i en fleece-morgonrock. Albert och Herbert - tio avsnitt på raken. Jag skrattade gott och kände mig riktigt avslappnad.

Kanske det är Ödets sätt att tala om att jag behöver "avgifta" mig från datorn.
Det är lätt att säga men svårt att göra när man har en fungerande dator hemma.
Nu funkar den inte och det är kanske bra på sitt sätt - men dåligt för att jag inte kan skriva något och för att jag inte kommer åt mina telefonnummer...

Nåja, vi får se om det går att fixa nånstans. Idag ska jag ändå på rockenråll-trettioårsfest, så idag lär jag inte ha sysselsättningsproblem ändå. :)

5 Comments:

At augusti 01, 2005 11:38 fm, Blogger deeped said...

Men vad är det för fel på datorn? Vad händer (eller vad är det som inte händer) ?

 
At augusti 01, 2005 11:51 fm, Blogger Nefertiti said...

Den kan inte starta Windows. Jag får meddelandet att en fil har flyttats eller saknas och jag har inte pillat på nånting. Inte heller har jag laddat hem någonting eller klickat på skumma länkar.
Så jag fattar inte vad det är för fel NU. Den vill bara inte starta. :( *suck*

 
At augusti 01, 2005 1:59 em, Blogger deeped said...

Har du Windows-skivan kvar? Sätt i den och gör en repair-installation. Eller så får du helt enkelt ominstallera systemet. Det låter inte som om det är något fel på själva datorn vilket gör att du enkelt kan fixa den.

 
At augusti 02, 2005 8:36 fm, Blogger Nefertiti said...

Jag har skivan kvar, så jag får försöka joxa till det på nåt vis. Men jag ska nog gå nånstans och fråga exakt hur, så att jag inte rör till det mer än nödvändigt. Det sura med såna här saker är när man har info man behöver i datorn. :( Hoppas bara att det inte är nåt elakt virus som har förstört mina dokument. Har ju ingen brännare i den bärbara. Ja vi får se. :) En sak i taget. :)
Tack för råd och tips, känns lite bättre att tänka att det kanske inte är nån större katastrof. :)

 
At augusti 02, 2005 8:49 fm, Blogger crrly said...

Säkert nyttigt att avgifta sig ibland ja, men det är otroligt irriterande när det är saker man inte kommer åt! Man blir ju rädd att en del grejer har försvunnit också. Hoppas du lyckas lösa problemet! Kram!

PS. Träffas gärna snart, men som det är nu är jag totalt hjärndöd nu när jag har börjat jobba och tvingas gå upp tidigt...

 

Skicka en kommentar

<< Home