Carpe Diadem

En vanlig människa, i den bemärkelsen att alla är ovanliga, som inte kan sluta skriva. Ord är som garn av vilka jag gärna väver en tjock matta.

måndag, maj 23, 2005

Star Wars - Episode III


Idag ska jag äntligen se Star Wars Episode III - tredje och sista. Minns att jag var och såg den första Star Wars filmen med pappa redan 1977... Jag var egentligen för liten för att komma in, men pappa ljög om min ålder för jag ville SÅ gärna se filmen. Snacka om att det känns som hundra år sen man satt och såg den på Scania, en biograf som inte längre finns ens...

Jag har älskat Star Wars sen dess. Nej, jag har inte köpt en massa tramsiga prylar med Star Wars-loggan på, men jag har stått och köat hela nätter i regn och rusk för att komma över en biljett till respektive premiär. De första årens filmer, på 70- och 80-talet släpade jag med mig pappa till bion, men de senare filmerna har jag stått troget och väntat på biljetter till.

En gång stod jag på Crossgates Mall i Albany och väntade i världens längsta kö när de skulle visa den "förbättrade" versionen av Star Wars nån gång runt 1996. Då hade man lagt till vissa scener och förbättrat kvalitén, hette det. Nja, det vet jag ju inte om jag ville hålla med om (det var mest en datoranimerad Jabba the Hutt som man kommer ihåg...) Men det var en känsla att se den där ändå - i rätt land. :)

Imorgon får man se födelsen av Darth Vader - Anakins förvandling från liten söt pojke till ett fruktat monster med svart mask och dramatisk andning.

Dessutom - törs man tippa på att skådisen Hayden Christensen blir flickornas suck-objekt??? Han ser ju ut som plockad från vilket gulligt pojkband som helst.

Hands off för min del, 22 år liten pojk ju, haha! Det är så man måste flina...
När jag var sex år, tyckte jag att Harrison Ford var SÅÅÅÅÅÅÅÅÅ snygg i sin roll som Han Solo. Han var då 35 år och således trettio år äldre än jag.
Idag sitter man och känner sig gammal över att senaste Star Wars-hjärtekrossaren är sisådär tio-femton år yngre än man själv. Ganska ironiskt. :)

Hur som helst - om några timmar är cirkeln sluten. Synd på ett sätt, roligt på ett annat. Kanske bäst att koncentrera sig på det roliga. :)